еМагазин

Tag : Скопски пазар

Бизнис

Предложени промени во Надзорниот одбор на „Скопски пазар“

Никола Осило
Акционери кои поседуваат над 5 отсто до акциите во „Скопски пазар“ за престојното Собрание закажано за 11 декември, годинава предлагаат отповикување на тројца членови од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

На берзата продаден блок акции од „Скопски пазар“ за 204.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 12,5 милиони денари или околу 204.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 858 акции од Скопски пазар АД Скопје. Акциите се...
Бизнис

„Скопски пазар“ ја зголеми добивката

Никола Осило
„Скопски пазар“ АД Скопје во периодoт јануари-септември, годинава оствари добивка од 32,8 милиони денари, што е зголемување во однос на истиот период претходната година кога...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„ЗСФ КОМ“ на Фатмир Етеми повторно ја зголеми сопственоста во „Скопски пазар“

Никола Осило
„Скопски Пазар“ АД Скопје преку Македонската берза известува дека во изминатиот период по пат на трговски пренос правното лице „ЗСФ КОМ“ ДООЕЛ Скопје се стекна...
Бизнис

Продолжува „трката“ по акции од „Скопски пазар“: Продаден блок за 38.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 2,3 милиони денари или 38.000 евра денеска на Македонската берза беа продадени 123 акции од „Скопски пазар“ АД Скопје. Акциите се продадоа...
Бизнис

На берзата продаден блок акции од „Скопски пазар“ за 272.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 16,7 милиони денари или околу 272.000 евра денеска на Македонската берза беа продадени 1.177 акции од „Скопски пазар“ АД Скопје. Акциите се...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„ЗСФ-КОМ“ на Фатмир Етеми повторно ја зголеми сопственоста во „Скопски пазар“

Никола Осило
„Скопски Пазар“ АД Скопје преку Македонската берза известува дека во изминатиот период по пат на трговски пренос правното лице „ЗСФ-КОМ“ ДООЕЛ Скопје се стекнало со...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„ЗСФ-КОМ“ на Фатмир Етеми е купувачот кој плати 572.000 евра за 2.753 акции од „Скопски пазар“

Никола Осило
„Скопски Пазар“ АД Скопје преку Македонската берза информира дека во изминатиот период по пат на трговски пренос правното лице „ЗСФ-КОМ“ ДООЕЛ Скопје се стекна со...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Скопски пазар“ повторно ја „стресе“ берзата: Продаден блок акции за 572.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 35,1 милиони денари или околу 572.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 2.753 акции од „Скопски пазар“ АД Скопје. Акциите се...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„ЗСФ-КОМ“ на Фатмир Етеми ја зголеми сопственоста во „Скопски пазар“

Никола Осило
„Скопски Пазар“ АД Скопје преку Македонската берза информира дека во изминатиот период по пат на трговски пренос правното лице „ЗСФ-КОМ“ ДООЕЛ Скопје се стекна со...