еМагазин

Tag : стаж

Бизнис

МАПАС: Работниците со бенифициран стаж до 30 септември да изберат дали остануваат во задолжителен пензиски фонд

Редакција
Членовите на задолжителните капитално финасирани пензиски фондови кои имаат бенифициран стаж најдоцна до 30 септември треба да изберат дали ќе го продолжат членството во задолжителен...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Да бидеме ние нивните херои, потпишете ја петицијата за бенифициран стаж за сите здравствени работници

Редакција
На социјалните мрежи се споделува петиција за сите здравствени работници да добијат бенифициран стаж. “Медицинските работници заслужуваат бенифициран стаж, сите до еден! Како специјалист по...
Бизнис

МАПАС: Рокот за поднесување изјава за членовите со бенифициран стаж истекува на 30 ноември

Редакција
Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) информира дека најдоцна до 30 ноември 2019 година може да се поднесува изјава за продолжување на...
Бизнис

Усвоени законските измени: Рударите наместо на 58 ќе се пензионираат на околу 50 години

Редакција
Собранието ги усвои измените и дополнувањата на Законот за пензиското и инвалидското осигурување со кои се намалува старосната граница за пензионирање на рударите. Применета на...