еМагазин

Tag : Виктор Габер

ДОБРОСОСЕДСТВО

На Мешовитиот комитет со Грција биле разгледувани учебниците по историја и географија за основно и средно образование

Редакција
На дводневната втора по ред средба на Заедничкиот интердисциплинарен комитет за историски, образовни и археолошки прашања на Северна Македонија и на Грција што се одржа...
Македонија

Виктор Габер ги предводи нашите експерти: Формиран македонско-грчкиот комитет за ревизија на историјата

Редакција
Формиран е Заеднички интердисциплинарен комитет на експерти (ЗИКЕ) меѓу Република Македонија и Република Грција, соопшти денеска македонското Министерство за надворешни работи. Во согласност со Член 8 став 5 од Конечната...