еМагазин

Tag : затвори

Свет ТОП СТОРИИ

Русите ќе градат 25 казнени колонии во анектираните украински територии

Редакција
Руската Влада им наложи на затворските власти да изградат 25 казнени колонии во регионите на Украина анектирани од почетокот на војната, објавено e во официјалното...
Македонија

Државна ревизија: Електронските алки за следење на притворот не се активни

Редакција
Електронските алки и системот за следење и спроведување на мерката притвор се уште не се активни, а затворениците и притворениците не се здравствено осигурени, наведува...
Македонија ТОП СТОРИИ

Полициската бруталност во пораст, ендемска корупција на персоналот: Остри критики од КПТ за затворските услови во Македонија

Редакција
Комитетот за спречување на тортура и нехуман или понижувачки третман или казни (КПТ), денеска во Стразбур по добиеното одобрување од македонските власти го објави извештајот...