еМагазин

Tag : акционери

Бизнис

Компаниите ќе можат да го пролонгираат одржувањето на годишно собрание на акционери

Редакција
Владата ја донесе Уредбата со законска сила за примена на Законот за трговските друштва за време на вонредна состојба. “Со членот 1 од Уредбата се...
Бизнис

Охридска банка ќе одржи Собрание без физичко присуство на акционерите

Редакција
Со оглед на настанатата ситуација со вирусот ковид-19 и прогласената вонредна состојба, согласно препораките на Владата и соопштението на Комисијата за хартии од вредност за...
Бизнис

Поради корона вирусот: ТТК Банка сака да одржи Собрание без физичко присуство на акционерите

Редакција
Во врска со реализацијата на препораките на Комисијата за хартии од вредност  и Владата за почитување на мерките за спречување ширење на COVID-19, ТТК Банка...
Бизнис

Поради корона вирусот: Комерцијална банка сака да одржи Собрание без физичко присуство на акционерите

Редакција
Во насока на реализирање на препораките на Комисијата за хартии од вредност и во интерес на почитување нa мерките за спречување на ширењето на корона...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Акционери ја тужат Стопанска банка Скопје, бараат крај за „статусните игри“ и отштета

Редакција
Акционери во Стопанска банка Скопје, сопственици на приоритетни акции поднеле тужби против банката, бидејќи сметаат дека се оштетени поради тоа што намерно се избегнувала законската...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Акционерски превирања во Стопанска банка Скопје: Малцински акционери тврдат дека се оштетени

Редакција
Имателите на приоритетни акции во Стопанска банка Скопје подолг период се чувствуваат обесправено бидејќи банката одбива да изврши конверзија на приоритетните во обични акции, а...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Тепачка“ кој да стане член на Надзорниот одбор на Стопанска банка Битола

Никола Осило
Се разгорува акционерската битка околу зголемување на моќта во одлучувањето во Стопанска банка Битола откако банката објави повик за номинирање на нов член на Надзорниот...
Бизнис

Охридска банка го откажа закажаното Собрание на акционери

Никола Осило
Охридска банка АД Скопје преку Македонската берза информира дека се повлекува јавниот повик за 43. седница на Собранието на акционерите на банката. „Истовремено се повлекуваат...
Бизнис

Убава вест за акционерите: Македонски Телеком ќе дели дивиденда од 25,9 милиони евра

Никола Осило
Согласно oдлуката на Собранието, Македонски Телеком АД – Скопје преку Македонската берза информира дека дивидендата за 2018 година се утврдува во вкупен бруто износ од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Ќе го преземе ли Фатмир Етеми управувањето со „Скопски пазар“?

Никола Осило
Градежната компанија ЗСФ-КОМ ги предложи сопственикот Фатмир Етеми и неговите роднини Арменд и Бесар Етеми за кандидати за членови на Надзорниот одбор на „Скопски пазар“....