еМагазин

Tag : архитектура

БАШ НИ Е ЌЕФ

Водичот „Византиското наследство на Скопје“ е предизвик за сите посетители

Редакција
Во издание на „Хаемус“ излезе водичот „Византиското наследство на Скопје“ на англиски јазик. Автор на ова најново издание на „Хаемус“ е Василка Димитровска. Водичот дава...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

(Фото) Македониумот и архитектурата на Кензо Танге изложени во МОМА во Њујорк

Редакција
„Архитектурата на Југославија (1948 – 1980)“ е изложена во еден од најпознатите музеи за современа уметност во светот, МОМА во Њујорк. Светската публика може да...