еМагазин

Tag : браво сине

МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

„Браво сине“ и „Арс Ламина“ со збирка од 24 „Нови бајки од Македонија“

Редакција
Волшебниот свет на бајките е побогат за уште едно издание. Денеска е промовирана книгата за деца „Нови бајки од Македонија“, во издание на „Арс Ламина“...
ТОП СТОРИИ Убава приказна

(Галерија) Нови бајки од Македонија по повод десетгодишнината од Движењето за креативност Иво Лауренчиќ – „Браво сине!“

Редакција
Со промоција на четири нови современи бајки од млади автори и илустратори, Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво сине!“ одбележа десет години...
ТОП СТОРИИ Убава приказна

Движењето за креативност „Иво Лауренчиќ“ и „Арс Ламина“ на Меѓународниот ден на детето ги промовираа авторите и илустраторите на „Новите бајки од Македонија“

Редакција
На одбележувањето на Меѓународниот ден на детето – 1 јуни, беше промовирана едицијата „Нови бајки од Македонија“, со што се збогати македонската литература за деца....
БАШ НИ Е ЌЕФ

Нови бајки од Македонија од Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ и издавачката куќа „Арс Ламина“

Редакција
Најмладите читатели, но и повозрасните љубители на волшебните светови имаат уште една причина за радост. Излезе од печат новата едиција „Нови бајки од Македонија“, што...
МАКЕДОНСКО

Избрани најдобрите илустрации за „Современите бајки од Македонија“ на Движењето за креативност Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ и „Арс Ламина“

Редакција
„Современите бајки од Македонија“ го добиваат својот конечен лик. Креативните концепти изработени од Катерина Соколова, Јована Велинова-Трајанова, Орце Нинески и Иван Коминовски се победнички решенија...
БАШ НИ Е ЌЕФ

„Современи бајки од Македонија“: Отворен повик за дизајнери и илустратори

Редакција
Движењето за креативност Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ во соработка со издавачката куќа „Арс Ламина“ објавува отворен повик за дизајнери и илустратори, што ќе треба...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Почнува конкурсот за текстови што ќе бидат дел од проектот „Современи бајки од Македонија“

Редакција
Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ во соработка со издавачката куќа „Арс Ламина“ го објави конкурсот за новосоздадени бајки за проектот...
ТОП СТОРИИ Убава приказна

„Современи бајки од Македонија“ –  нов проект на Движењето за креативност „Иво Лауренчиќ“ и „Арс ламина“

Редакција
По големиот успех на изданијата „Бајки од Македонија“, Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ – „Браво Сине!“ во соработка со издавачката куќа „Арс ламина“...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ „Браво Сине“ и Арс ламина“ ќе ја промовираат новата книга „Бајки од Македонија за цела година“

Редакција
Волшебниот свет на бајките и неверојатните приказни ќе биде збогатен со нова содржина. Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ –  „Браво Сине“ и издавачката...