еМагазин

Tag : Царинска управа

ЧИСТА ОКОЛИНА

Царинска управа: Дополнително е подигнат степенот на проверка и контрола на секаков вид отпад

Редакција
Царинската управа (ЦУ) дополнително го подигна степенот на проверка и контрола на секаков вид отпад и материи кои би можеле да го загрозат здравјето на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„У повер“ го доби тендерот на Царинската управа за набавка на струја вреден 439.000 евра

Редакција
Царинската управа по распишаниот тендер за набавка на електрична енергија склучи договор со друштвото за трговија со електрична енергија „У повер“  ДОО експорт-импорт, Скопје. Вредноста...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Неотел“ го доби тендерот на Царинската управа за набавка на телекомуникациски услуги вреден 200.000 евра

Никола Осило
Царинската управа по распишаниот тендер за набавка на телекомуникациски услуги склучи договор со друштвото за телекомуникации и услуги „Неотел“ увоз-извоз Скопје. Вредноста на склучениот договор...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Интрасофт интернешнл“ го доби тендерот на Царинската управа за информатички услуги вреден 652.000 евра

Никола Осило
Царинската управа по распишаниот тендер за набавка на информатички услуги (унапредување на СОЦДАД) склучи договор со „Интрасофт интернешнл“ од Луксембург. Вредноста на склучениот договор со...
Бизнис

„Макмонт“ го доби тендерот на Царинската управа за одржување на објектите на граничните премини вреден 162.000 евра

Никола Осило
Царинската управа по распишаниот тендер за тековно одржување на објекти на граничните премини склучи договор со друштвото за производство и трговија „Макмонт“ ДООЕЛ експорт-импорт Скопје....
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Ассеко Сее“ го доби тендерот на Царинската управа за одржување и развој вреден 308.000 евра

Никола Осило
Царинската управа по распишаниот тендер за одржување и развој на НКТС склучи договор со трговското друштво за производство, услуги и промет „Ассеко Сее“  ДООЕЛ Скопје....
Бизнис

Од утре стартува дигиталната царина

Редакција
Дигиталниот систем за обработка на царински декларации и акцизни документи (СОЦДАД) стартува од ноќеска на полноќ. СОЦДАД е систем кој е во ранг на најсовремените системи...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Кумановската „Делукс-ауто“ го доби тендерот на Царинската управа за набавка на 13 возила „тежок“ 325.000 евра

Никола Осило
Царинска управа по распишаниот тендер за набавка на службени моторни возила склучи договор со друштвото за производство, трговија и услуги „Делукс-ауто“ ДООЕЛ увоз-извоз Куманово. Вредноста...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Пуцко петрол“ го доби тендерот на Царинската управа за набавка на масло за греење „тежок“ 303.000 евра

Никола Осило
Царинската управа по распишаниот тендер за набавка на масло за греење склучи договор со друштвото за производство, трговија и услуги „Пуцко петрол“ увоз-извоз ДООЕЛ од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Поради зголемен обем на работа: Царинската управа распиша оглас за вработување на 78 лица

Никола Осило
Поради привремено зголемен обем на работа до крајот на тековна фискална година (2019), Царинската управа објави оглас за вработување на 78 извршители на определено време...