еМагазин

Tag : директори

Бизнис ТОП СТОРИИ

Кои се новите членови на Одборот на директори на „Фершпед“?

Никола Осило
Собранието на акционери на „Фершпед“ АД Скопје на својата седница одржана на ден 17.05.2019 година донесе одлука за членови на Одборот на директори на компанијата
Бизнис

Кои се членовите на Одборот на директори на Витаминка

Редакција
На Годишното Собрание на акционери на Витаминка АД Скопје на 12.06.2018 година беше извршена промена на двајца независни неизвршни членови на Одборот директори со нови,
Бизнис ТОП СТОРИИ

За плати, награди и надоместоци на менаџментот на Хотели Метропол лани исплатени 4.3 милиони денари

Редакција
Минатата година по основ на бруто плата за извршните директори, награди, надомест за членовите на Одборот на директори на Хотели Метропол АД Скопје им се
Бизнис

На неизвршните членови на ОД на Тетекс лани исплатени 1 милион денари паушал

Редакција
На неизвршните членови на Одборот на директори (ОД) на Тетекс АД Тетово лани им е исплатен месечен паушал од нето 14.000 денари, или вкупно 1.008.000
Бизнис

Кои се членови на Одборот на директори на Тетекс

Редакција
Составот на Одборот на директори (ОД) на Тетекс АД Тетово го сочинуваат: Борислав Трповски, председател на ОД, М-р Глигорие Гоговски, генерален директор, Стеван Томоски, неизвршен
Бизнис

Среќен 8 Март: Само 5 проценти од директорите на јавните институции се жени

Редакција
Студијата за раководењето со јавните претпријатија: Кој тоа таму управува?, изработена од Институтот за демократија, покажува значителна нерамнотежа во однос на родовата структура на менаџментот
Локално

Кривични пријави за татко и син од Зајас кои со „метални прачки“ се расправаа со училишни директори

Никола Осило
Полициската станица од општа надлежност Кичево поднесе кривична пријава против Ш.Ј.(57) и Ш.Ј.(25), двајцата од село Зајас, кичевско за сторено кривично дело „насилство”, информира МВР.
Бизнис ТОП СТОРИИ

Кои се новите членови на Одборот на директори на Централниот депозитар за хартии од вредност?

Никола Осило
Централниот Регистар на Република Македонија постапувајќи по пријавата за упис на промена на членови на Одборот на директори на Централниот депозитар за хартии од вредност
Бизнис ТОП СТОРИИ

Кои директори на јавни и државни претпријатија и институции ќе плаќаат повисок данок за нивните плати

Редакција
Премиерот, министри, владини советници ќе се „спасат“ од плаќање повисок данок за нивните плати, бидејќи имаат примања пониски од 90.000 денари, но во Македонија постојат
Бизнис

Кои се новите членови на Одборот на директори на на Американската стопанска комора во Македонија

Редакција
На 18. генерално Собрание претставници на компаниите членки на Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) избраа пет нови членови на Одборот на директори: Маја