еМагазин

Tag : ДЗР

Бизнис ТОП СТОРИИ

575 милиони евра потрошени за автопатот Кичево-Охрид, кој се уште не е завршен, открива Државна ревизија

Редакција
Државниот заводот за ревизија (ДЗР) во извештајот за работењето на Јавното претпријатие (ЈП) за државни патишта за 2022 година, меѓудругото открива дека за автопатот Кичево-Охрид,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонија може да изгуби над милјарда евра ако ги изгуби арбитражните постапки, открива ДЗР

Редакција
Државниот завод за ревизија (ДЗР) во Извештајот за извршена ревизија на усогласеност на Владата – Сметка на основен буџет открива дека доколку Македонија ги изгуби...
Македонија ТОП СТОРИИ

11 партии не доставиле финансиски извештаи за кампањата за локалните избори во 2021 година, открива Државна ревизија

Редакција
Државниот завод за ревизија (ДЗР) согласно Годишната програма за работа за 2022 година изврши ревизија на Вкупниот финансиски извештај со спецификација на трошоците за приходите...
Македонија ТОП СТОРИИ

Буџетските средства од ДИК за партиите делени без јасни критериуми, велат од Државна ревизија

Редакција
Постоење на необјективни и јасно мерливи критериуми за распределбата на јавните средства за платено политичко рекламирање и за распределба на дополнителните средства за вториот круг...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Државна ревизија: За ублажување на последиците од здравствената и енергетската криза исплатени 183 милиони евра

Редакција
Државниот завод за ревизија (ДЗР) го објави конечниот ревизорски извештај од извршената ревизија на Основен буџет на Македонија за 2021 година. -За подготовката и донесувањето...
Македонија

Државна ревизија ги објави ревизорските извештаи за Апелацискиот суд Скопје

Редакција
Државниот завод за ревизија (ДЗР) денеска ги објави ревизорските извештаи на Апелацискиот суд Скопје. Цел на ревизијата, како што посочи ДЗР, е дали финансиските извештаи се...
Македонија

Учесниците во изборната кампања да достават Извештај за трошоците, повикуваат од Државниот завод за ревизија

Редакција
Државниот завод за ревизија (ДЗР) ги известува сите учесници во изборната кампања дека се должни во рок од 20 дена од денот на настапување на...
Македонија

ДИК има забелешки на извештајот на државна ревизија, повторно ќе ја достави потребната документација

Редакција
Државната изборна комисија (ДИК) денеска ја одржа 11 седница на чиј дневен ред беа неколку точки, меѓу кои разгледување на барањата за неприфаќање на извршување...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во ДИК исплаќани надоместоци без мерливи критериуми и комплетни документи, откри државна ревизија

Редакција
Државниот завод за ревизија (ДЗР) изврши ревизија на финансиските извештаи заедно со ревизија на усогласеност на Државната изборна комисија (ДИК) на сметката на основен буџет...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Дури 88% од јавните набавки во време на пандемијата со Ковид-19 спроведени без објавување оглас, објави Државна ревизија

Редакција
Државниот завод за ревизија (ДЗР) информира дека утврдил недоволно уредена законска регулатива за видот на набавки во време на вонредна/кризна состојба, отсуство на јасно дефинирање...