еМагазин

Tag : Факом

Бизнис

„Факом“ оствари добивка од три милиони денари за три месеци

Редакција
Во првиот квартал на 2020 година, „Факом“ оствари позитивен финансиски резултат од 3,09 милиони денари наспроти добивката од 399.000 денари за истиот период од 2019...
Бизнис

„Факом“ лани оствари добивка од 2,7 милиони денари

Редакција
Во периодот од 01.01 до 31.12.2019 година „Факом“ АД Скопје оствари позитивен финансиски резултат во нето износ од 2.780.902 денари наспроти добивката од 2018 година...
Бизнис

Факом со намалена добивка

Редакција
Во периодот од 01.01 до 30.09.2019 година, Факом АД Скопје оствари позитивен финансиски резултат во износ од 1.355.656 денари наспроти добивката за истиот период од...
Бизнис

Мартин Велковски избран за нов генерален директор и претседател на УО на „Факом“

Никола Осило
„Факом“ АД Скопје преку Македонската берза објави дека за претседател на Управниот одбор и генерален директор, Надзорниот одбор го избрал Мартин Велковски и истата функција...
Бизнис

Оставка си поднесе заменик директорот на „Факом“, Бојан Јордановски назначен за ВД генерален директор

Никола Осило
За в.д. претседател на Управен одбор и в.д. генерален директор на „Факом“ АД Скопје се запишува  лицето Бојан Јордановски, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Воедно...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Разидување со Минчо Јорданов: Генералниот директор Златко Симоновски заминува од „Факом“

Никола Осило
„Факом“ АД Скопје преку Македонската берза информира дека на ден 30.07.2019 година, спогодбено предвремено е раскинат договорот за уредување на односите помеѓу компанијата и претседателот...
Бизнис

Намалена добивката на „Факом“

Никола Осило
Во периодот од 01.01.- 30.06.2019 година „Факом“ оствари позитивен финансиски резултат во износ од 556.226 денари наспроти добивката од 30.908.000 денари во истиот период минатата...
Бизнис

„Факом“ ќе дели дивиденда во бруто износ од 1.010 денари за акција

Никола Осило
„Факом“ АД Скопје преку Македонската берза соопшти дека ќе подели дивиденда од вкупен износ од 67,7 милиони денари од акумулираната добивка од 2008 година. Бруто...