еМагазин

Tag : Гранит

Бизнис

„Гранит“ ја зголеми добивката

Никола Осило
„Гранит“ АД Скопје заклучно со септември, годинава оствари добивка по оданочување од 174,2 милиони денари, што е зголемување во однос на истиот период минатата година...
Бизнис

Македонската берза барала од „Гранит“ информации за порастот на акциите

Никола Осило
Македонската берза на хартии од вредност барала информации од „Гранит“ во врска со порастот на цените на акциите. „Известуваме дека ГД „Гранит“ АД нема сознание...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Зделка вредна 10 милиони евра: „Гранит“ ќе го рехабилитира патот Крива Паланка-Деве Баир

Никола Осило
ГД „Гранит“ АД потпиша договор со Јавното претпријатие за државни патишта за проектот „Рехабилитација и подобрување на патната делница Крива Паланка – Деве Баир, соопшти...
Бизнис

„Гранит“ неколкукратно ја зголеми добивката

Никола Осило
„Гранит“ АД Скопје во првото полугодие од годинава оствари добивка од 121,7 милиони денари, што е неколкукратно зголемување во однос на истиот период претходната година...
Бизнис

„Гранит“ наместо „Трансмет“ ќе го догради автопатот Кичево – Охрид

Редакција
Скопски „Гранит“ ќе продолжи со изградбата на автопатот Кичево – Охрид онаму каде што запре фирмата „Трансмет“ на Сеад Кочан. Вредноста на неизвршените работи изнесува...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Гранит“ го доби тендерот на ЈП за државни патишта за докомплетирање на автопатот Миладиновци-Штип вреден 5,7 милиони евра

Никола Осило
Јавното претпријатие за државни патишта по распишаниот тендер а докомплетирање на градежните работи за изградба на автопат А4, делница Миладиновци – Свети Николе – Штип...
Бизнис

Ристо Иванџиков оттуѓи 10.000 акции од „Гранит“

Никола Осило
Членот на Надзорниот одбор на „Гранит“, Ристо Иванџиков оттуѓи 10.000 акции и сега поседува 34.039 акции што претставува 1,11% од вкупниот број акции, односно 1,23%...
Бизнис

Гранит ќе дели дивиденда

Редакција
Гранит АД Скопје преку Македонската берза информира дека ќе дели дивиденда од 30 денари бруто износ. Сумата за дивидендата, како што информираат од компанијата, е...
Бизнис

„Гранит“ ќе дели дивиденда во бруто износ од 30 денари по акција

Никола Осило
Управниот одбор на „Гранит“ на последната седница донесе одлука на Собранието на акционери да му предложи износот на бруто дивидендата за 2018 година да биде...
Бизнис

„Гранит“ неколкукратно ја зголеми добивката

„Гранит“ АД Скопје во првите три месеци од годинава оствари вкупна сеопфатна добивка од 78,4 милиони денари, што е неколкукратно зголемување во однос на истиот...