еМагазин

Tag : нето

Бизнис ТОП СТОРИИ

Највисоки просечни нето-плати во јануари

Редакција
Државниот завод за статистика (ДЗС) информираше дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јануари изнесува 39.542 денари. Според податоци на ДЗС во јануари највисоката...
Бизнис

Просечната нето-плата во јануари 39.542 денари

Редакција
Државниот завод за статистика соопшти дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јануари изнесува 39.542 денари. Во однос на јануари лани е зголемена за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Најниски просечни нето-плати во декември лани

Редакција
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во декември лани изнесувала 39.998 денари, информираше Државниот завод за статистика (ДЗС). Според податоци на ДЗС, најниската просечна нето-плата е...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Највисоки просечни нето-плати во декември лани

Редакција
Според Државниот завод за статистика (ДЗС) просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во декември лани изнесувала 39.998 денари. Податоците на ДЗС покажуваат дека највисоката нето-плата...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Сектори со најниски нето плати во септември

Редакција
Државниот завод за статистика (ДЗС) информираше дека во септември просечната нето-плата изнесувала 37.876 денари. Според податоци на ДЗС, оваа се секторите со најниски просечни нето...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Сектори со највисоки нето плати во септември

Редакција
Во септември просечната нето-плата изнесува 37.876 денари, соопшти Државниот завод за статистика (ДЗС). Според податоци на ДЗС, оваа се петте сектори со највисока просечна нето-плата...
Бизнис

Просечната нето-плата во септември 37.876 денари

Редакција
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во септември 2023 година, изнесува 37.876 денари, соопшти Државниот завод за статистика (ДЗС). Според податоците на ДЗС, индексот на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Сектори со најниски просечни нето-плати во август

Редакција
Во август 2023 година, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен изнесува 36.390 денари, информираа од Државниот завод за статистика (ДЗС). Најниската просечна нето-плата во август, според...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во кои пет сектори се највисоките нето-плати во август

Редакција
Од Државниот завод за статистика (ДЗС) соопштија дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во август 2023 година, изнесува 36.390 денари. Според податоци на ДЗС,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Сектори со најниски нето плати во јули

Редакција
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јули 2023 година изнесува 36.286 денари, соопшти Државниот завод за статистика (ДЗС). Според податоци на ДЗС, најниската просечна...