еМагазин

Tag : обуки

ТОП СТОРИИ Убава приказна

Македонија2025 со силен придонес за економскиот развој фокусиран на младите

Редакција
Како поддршка на економскиот и општествниот развој на земјата, во текот на 2022 година, организацијата Македонија 2025 реализираше низа активности во насока на зајакнување на...
Македонија

Наставниците од прво и четврто одделение ќе се обучуваат за новите наставни програми

Редакција
Летниот период ќе биде искористен за обука на наставниот кадар во прво и во четврто одделение, во кои од есен ќе почне да се спроведува...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Граѓанското здружение Планктониум организира обуки за инспектори и комунални редари во врска со новиот Закон за третирање на отпад

Редакција
Започнаа обуките за информирање и запознавање на овластентие инспектори и комунални редари од сите општини во земјава, за новите предлог закони од областа на управување...
БЕСПАРИЦА

Објавен повик за ИТ обуки: Со 35,1 милион денари ќе се преквалификуваат 1.253 невработени млади лица

Редакција
Денеска во Владата се презентираа трите јавни огласи за обуки за ИТ вештини кои се дел од Оперативниот план за вработување за 2019 година. „Наша...
Техно

„Amazon web services“ влегува на македонскиот пазар и во регионот преку „Семос едукација“

Редакција
„Семос едукација“ стана официјален тренинг партнер на Amazon Web Services (AWS). По тој повод, денеска се одржа промоција под име „AWS Skills Day”, која е...