еМагазин

Tag : одбор

Бизнис

Промени во Одборот на директори на „Пелистерка“

Редакција
„Пелистерка“ преку Македонската берза соопшти дека Собранието на акционери на компанијата на последната седница донело одлука за отповикување на Зоран Илоски од функцијата неизвршен член...
Бизнис

Тони Стојановски избран за претседател на Одборот на директори на Македонската берза

Редакција
Македонската берза информира дека денеска се одржа конститутивна седница на Одборот на директори на берзата избран од страна на Собранието на акционери на Берзата што...
Бизнис

Владо Камбовски и Драгица Јовановска предложени за членови на Надзорниот одбор на ТТК Банка

Редакција
„Тетекс“, како акционер кој поседува над 5 отсто од акциите на ТТК Банка за претстојното Собрание на акционери на банката закажано за 2 јули, годинава...
Бизнис

Борислав Атанасовски повеќе не е член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка

Редакција
НЛБ Банка преку Македонската берза информира дека поради истек на мандат (27.05.2020), Борислав Атанасовски повеќе не е член на Надзорниот oдбор на НЛБ Банка АД...
Бизнис

Владимир Филиповски и Сашко Ќосев реименувани за членови на Надзорниот одбор на Стопанска банка Скопје

Редакција
Стопанска банка – АД Скопје преку Македонската берза информира дека денеска гувернерката на Народна банка издала согласност за повторно именување на професорот Владимир Филиповски и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Колку заработуваат менаџерите на Стопанска банка Битола?

Редакција
На тројца членови на Управниот одбор (УО) на Стопанска банка Битола во текот на минатата година им бил исплатен вкупен надомест од 14,6 милиони денари...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Пуцко петрол“ бара место во Одборот на директори на „Окта“

Редакција
„Пуцко петрол“ предлага на престојното Собрание на акционери на „Окта“ закажано за 2 јуни, годинава да се донесе одлука за нов член на Одборот на...
Бизнис

Награда од 1.000 евра месечно за неизвршните членови на Одборот на директори на „Окта“

Редакција
Собранието на акционери на „Окта“ АД – Скопје на својата 30-та седница на Годишното Собрание закажана на ден 02.06.2020 година да донесе одлука за определување...
Бизнис

Големи промени во Одборот на директори на „Окта“

Редакција
Собранието на акционери на „Окта“ АД – Скопје на својата 30-та седница закажана на ден 02.06.2020 година да донесе одлука за избор на членови на...
Бизнис

Промени во Надзорниот одбор на „Гранит“

Редакција
Акционерите на „Гранит“ на претстојното Собрание закажано за 11 мај, годинава ќе одлучуваат по предлогот за избор на членови на Надзорниот одбор на компанијата. Компанијата...