еМагазин

Tag : осигуреници

Бизнис ТОП СТОРИИ

Осигуренци за еден месец наплатиле 9 милиони евра од штети покриени со осигурување

Редакција
Граѓани, компании и институции наплатија 550 милиони денари (9 милиони евра) за штети покриени со неживотно осигурување во ноември годинава. Во споредба со октомври вредноста...
Бизнис

Осигуреници во август наплатија над 5 милиони евра од неживотни осигурувања

Редакција
Сите осигурителни компании за неживотни осигурувања само во август годинава исплатија над 9.800 штети вредни 312,5 милиони денари (5,1 милиони евра). Споредбата на податоците покажува...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Осигуреници за еден месец наплатија 1 милион евра од приватно здравствено осигурување

Редакција
Осигурениците кои имаат дополнително (приватно) здравствено осигурување во јули наплатиле 61,9 милиони денари (над 1 милион евра) за медицински трошоци покриени со нивните полиси за...
Бизнис

Бројот на претставки решени во корист на осигуреници зголемен за 37%, најчесто се жалат на основ за исплата и висина на надомест

Редакција
Продолжува да расте бројот на претставки кои до Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) ги поднесуваат незадоволни осигуреници, информираат од таму. Очекувано најбројни, во првите...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Вложувањата во осигурување пораснаа за 19%, надминаа 48 милиони евра за три месеци

Редакција
Вложувањата во неживотни осигурување достигнаа 3 милијарди денари (48,4 милиони евра) за првите три месеци годинава. Граѓани, фирми и институции во овој период вложија 19,5...
Бизнис

Над 305.000 граѓани имаат животно осигурување, вложиле 37 милиони евра

Редакција
Вложувањата во осигурување живот надминаа 2,27 милијарди денари (37 милиони евра). Овој сегмент на осигурителниот пазар лани пораснал за 14 отсто во споредба со претходната...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Осигурениците лани наплатиле 71 милиони евра, осигурителните компании исплатиле над 100.000 штети

Редакција
Осигурителните компании исплатија 103.130 штети покриени со неживотни осигурувања во 2022 година. Бројот на исплатени штети е за 30 отсто повисок во споредба со претходната...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Речиси 300.000 граѓани имаат животно осигурување, вложиле над 25 милиони евра

Редакција
Вкупно 297.559 граѓани го осигурале животот заклучно со крајот на септември 2022 година. Во осигурување живот за овој период се вложени 1,56 милијарди денари (25,4...
Бизнис

Осигуреници за девет месеци наплатија 48,5 милиони евра, бројот на исплатени штети порасна за 29%

Редакција
Осигуреници наплатија три милијарди денари (48,5 милиони евра) обештетување за осигуран движен и недвижен имот, приватно здравствено, автомобилска одговорност, каско, патничко и други осигурувања опфатени...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Oсигурениците најмногу се жалат на штети во сообраќај покриени со европски извештај

Редакција
Повеќе од 200 осигуреници се пожалиле до Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) на работата на осигурителните компании во првите девет месеци годинава. Во овој...