еМагазин

Tag : пораст

Бизнис

Детален преглед: Акции со најголем пораст и пад на вредноста на Македонската берза

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за март, годинава во кој меѓудругото се објавени податоците за акциите со најголем пораст и пад на вредноста. Во минатиот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Рекорден пораст: Просечната плата за еден месец „скокна“ за 1.049 денари

Редакција
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во декември 2019 година, изнесувала 26.836 денари, што е зголемување за 1.049 денари во однос на ноември, 2019 година...
Бизнис

Најголем пораст кај акциите на ЗК Пелагонија, најголем пад кај Жито Полог

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за јануари, годинава во кој меѓудругото може да се види кои акции оствариле најголем пораст и најголем пад на вредноста....
Бизнис ТОП СТОРИИ

Драстичен пораст: НЛБ Банка запленила имот вреден над три милиони евра

Редакција
НЛБ Банка во текот на минатата година презела средства врз основ на неплатени побарувања во вредност од 193,1 милиони денари или околу 3,1 милиони евра,...
Бизнис

Детален преглед: Кои акции имаа најголем пораст и пад на вредноста во 2019 година?

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за минатата година во кој меѓудругото се објавени и податоците за акциите со најголем пораст и најголем пад на вредноста....
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Голем пораст на становите ставени под хипотека, најмногу во Скопје

Редакција
Дури 12.899 станови во Македонија биле ставени под хипотека во период од една година, а најголем дел од нив односно 8.480 станови се во Скопје....
Бизнис

Чии акции имаат најголем пораст и пад на Македонската берза?

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за ноември во кој меѓудругото се објавени податоците за компаниите чии акции оствариле најголем пораст и најголем пад на вредноста...
Бизнис

Пораст на потрошувачките и станбените, пад на автомобилските кредити

Никола Осило
Анализирано според намената на одобрените кредити на физичките лица, во октомври 2019 година, најзастапените категории, потрошувачките и станбените кредити, остварија месечно зголемување од 1,3% и...
Бизнис

Просечната плата се искачи на 25.435 денари: За еден месец пораст од 308 денари

Никола Осило
Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во септември 2019 година, изнесува 25.435 денари, што е пораст за 308 денари во однос на август, годинава кога...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Народната банка регистрира пораст на цените на становите во Скопје од 4%

Никола Осило
Во третото тримесечје од годината цените на становите растат со стапка од 4%, што е поумерено во споредба со годишниот раст од претходните три месеци,...