еМагазин

Tag : продуктивност

Бизнис

СЕФФ: Вложување во човечки капитал и дигитализација за поголем економски потенцијал

Редакција
Преку подобрувањето на структурата на економијата, односно зголемената конкурентност, иновативноста, адекватноста на пазарот на труд, ќе се придонесе кон подобрувањето на економскиот потенцијал и отпорноста...
БЕСПАРИЦА

Растот на минималната плата треба да го следи растот на продуктивноста на трудот, велат од ССК

Редакција
Сојузот на стопански комори (ССК) се залага за раст на платите на вработените, но тој раст треба да биде последица на пазарни механизми, зголемена продуктивност...
Бизнис

ОРМ нуди две нови услуги за зголемување на продуктивноста и конкурентноста на македонските компании

Редакција
Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) ги промовираше двете нови услуги: Едукативна тренинг платформа и Конкурентна плата, информираат од таму. Првата од двете услуги на...