еМагазин

Tag : професии

БЕСПАРИЦА

Најнеплатени професии: Можат само да сонуваат за просечна плата

Редакција
Државниот завод за статистика (ДЗС) соопшти дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во декември 2019 година, изнесува 26.836 денари. Податоците на ДЗС покажуваат дека...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Најниско платени професии во Македонија: Работниците можат само да сонуваат за просечна плата

Никола Осило
Државниот завод за статистика ги соопшти најновите податоци за просечната месечна исплатена нето-плата по вработен според кои во септември 2019 година таа изнесува 25.435 денари....
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ пет најплатени професии: Програмерите убедливо на врвот

Никола Осило
Дражавниот завод за статистика ги објави најновите податоци за просечната месечна исплатена нето-плата по вработен која во март 2019 изнесувала 24.590 денари. Од податоците може...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ пет најплатени професии: Воздухопловците и програмерите убедливо на врвот

Никола Осило
Државниот завод за статистика ги објави податоците за просечната исплатена нето плата во јануари, годинава од кои може да се види дека најголеми просечни плати...
Бизнис

Топ пет професии со најголем пораст на платите

Никола Осило
Државниот завод за статистика ги објави податоците за просечната плата во август, годинава од кои може да се види дека убедливо највисок пораст на платите...
БЕСПАРИЦА

На дното: Пет најниски плати во Македонија

Никола Осило
Државниот завод за статистика ги објави податоците за просечната плата според кои пет сектори со најниско платени работници во Македонија се рибарството и аквакултура со...