еМагазин

Tag : ретки болести

ЖИВОТ

Малиот Јане и останатите шест деца го примија лекот Спинраза

Редакција
Малиот Јане денеска на Клиниката за детски болести го прими лекот Спинраза. Во изминатиот месец, сите седум деца со спинална мускулна атрофија ја примија потребната...
Да помогнеме

Тројца македонски планинари ќе собираат по два денари за секој искачен метар на Елбрус и Алпите, за семејствата со ретки болести

Редакција
Миленка Шаровиќ, Васко Русевски и Христифор Саракинов ќе искачат вкупно 11.983 метри на Елбрус и Алпите во хуманитарен потфат за поддршка на семејствата кои се...
Да помогнеме

Марко Пејчиновски повикува: Бидете дел од тимбилдингот „Лица со ретки болести“ на Охрид трчаТ

Редакција
Марко Пејчиновски е млад херој од Охрид кој има само 13 години и има голема желба – да ги оствари своите соништа. На 28 август...