еМагазин

Tag : Шпаркасе банка

Бизнис ТОП СТОРИИ

Шпаркасе Банка ги предупредува студентите: Има обид за фишинг напад за студентскиот оброк

Редакција
Шпаркасе Банка ги известува студентите дека денес е забележана измамничка кампања, претставена како линк креиран од Шпаркасе Банка. Студентите овој линк го добиваат преку нивната...
Бизнис

Санел Кустурица нов претседател на Управниот одбор на Шпаркасе банка

Редакција
Санел Кустурица, досегашниот заменик-претседател на Управниот одбор (УО) на Шпаркасе банка АД Скопје од почетокот на месецов е назначен на местото на досегашниот претседател на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Глигор Бишев оди во пензија, Санел Кустурица нов претседател на Управниот одбор на Шпаркасе банка

Редакција
Во согласност со промените во Управниот одбор (УО) планирани во текот на Проектот за интеграција со Охридска банка АД Скопје, Глигор Бишев ќе го искористи...
Бизнис

Кој е Санел Кустурица, новиот член на Управниот одбор на Шпаркасе банка?

Редакција
Санел Кустурица е назначен за нов член на Управниот одбор на Шпаркасе банка Македонија АД Скопје, соопшти банката. Како член на Управниот одбор, Санел Кустурица...
Бизнис

Шпаркасе ќе плати 5.577 денари за акција од Охридска банка на акционерите кои не сакаат замена на акциите

Редакција
Надзорниот одбор на Охридска банка на седницата одржана на ден 15.01.2021 година го одобри склучувањето на Спогодбата за присоединување кон Шпаркасе банка Македонија АД Скопје,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Започна процесот на интегрирање на Охридска банка со Шпаркасе банка Македонија

Редакција
Собранието на акционери на Охридска банка АД Скопје и Собранието на акционери на Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје на 5 октомври донесоа одлуки за отпочнување...
Бизнис

Нови промени во банкарскиот сектор: Охридска ќе се присоедини кон Шпаркасе банка

Редакција
Собранието на акционери на Охридска Банка АД Скопје на седницата закажана за 5 октомври, годинава ќе одлучува за отпочнување статусна промена – присоединување кон Шпаркасе...
Бизнис

Шпаркасе Банка ја објави понудата за одложување на отплатата на кредитните обврски

Редакција
Шпаркасе Банка Македонија водејќи се од принципите за општествено одговорно работење како дел од Штаермеркише Шпаркасе Групацијата и согласно усвоените мерки од страна на Народната...
Бизнис

Ќе има ли отпуштања на вработени со спојувањето на Охридска банка и Шпаркасе

Редакција
На денешната прес-конференција по повод спојувањето на Охридска и Шпаркасе банка, беше поставено прашањето за иднината на вработените, односно дали ќе има отпуштања со новата...
Бизнис

Шпаркасе групацијата купи 91,57 ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

Редакција
На 4 ноември 2019 година беше извршена промена на сопственоста на Охридска банка АД Скопје, со што Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ официјално стана новиот...