еМагазин

Tag : стипендии

БАШ НИ Е ЌЕФ

Доделени 20 стипендии на студентки од техничките факултети преку иницијативата GEG на Групацијата Лимак

Редакција
Втора година по ред, Групацијата Лимак, преку иницијативата Global Engineer Girls (GEG) доделува 20 стипендии на девојки и млади жени кои студираат на електротехничките, машинските,...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Објавени добитниците на стипендијата „Борис Трајковски“ за школување во средното училиште „Нова“

Редакција
Меѓународното училиште Нова Скопје ги објави добитниците на стипендијата „Борис Трајковски – Нова“ за четиригодишно школување во оваа реномирана образовна институција, информираат од таму. Теа...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Отворен повик за стипендии на Македонија2025: Програма за извршно образование во Канада

Редакција
Македонија2025 објавi отворен повик за четири стипендии за Програма за извршно образование во Канада, која нуди програми за лидерство и стратегиско извршување во соработка со...
Техно

Македонија2025 доделува стипендии за четвртиот Охрид камп за високотехнолошка извонредност

Редакција
Македонија2025 информира дека е отворен повик за доделување стипендии за четвртиот по ред Охрид камп за високотехнолошка извонредност, предвиден да се одржи од 7-13. јули...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Ученичките и студентските стипендии за 2023-2024 година се исплатени, велат од Владата пред денешниот протест на студентите

Редакција
Сите ученички и студентски стипендии се исплатени, исплатата се однесува на сите постојни корисници за учебната, односно академска 2023-2024 година, информираа од Влада пред денешниот...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

(Фото) Фондацијата „Трајче Мукаетов“ додели 40 нови стипендии за учебната 2023/2024

Редакција
Шеснаесетта година по ред Фондацијата „Трајче Мукаетов“ доделува 40 стипендии за студенти на Фармацевтскиот и на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Отворен конкурсот за стипендиите „Борис Трајковски“ за школување во меѓународно училиште „Нова“

Редакција
На 22. ноември почнува конкурсот за стипендиската програма „Борис Трајковски – Нова“ со која се покриваат трошоците за четиригодишно средно образование во меѓународното училиште „Нова“...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Бимилк со поддршка на новите студенти на УКЛО

Редакција
Бимилк ги додели стипендиите за тројцата новозапишани студенти на Универзитетот Св. Климент Охридски Битола, и тоа на Факултетот за биотехнички науки, на Техничкиот и на...
БАШ НИ Е ЌЕФ

„Македонија2025“ и Фондацијата „Атанас Близнакоф“ од САД ќе доделат 40 стипендии за талентирани студенти

Редакција
Македонија 2025 и Фондацијата „Атанас Близнакоф“ од САД распишаа отворен повик за доделување на 40 стипендии за талентирани студенти „Атанас Близнакоф„ за учебната 2023/2024 година,...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

ОКТА доделува стипендии за студентите од завршна година на додипломски студии на факултетите при УКИМ

Редакција
ОКТА и годинава ја продолжува традицијата за поддршка на идните генерации, преку доделување на стипендии на студенти од техничките и природно математичките факултети на државниот...