еМагазин

Tag : Стопанска банка Битола

Бизнис

Стопанска банка Битола оствари добивка од 772.000 денари за девет месеци

Никола Осило
Стопанска банка АД Битола во периодот јануари-септември 2019 година, оствари добивка во износ од 772.000 денари, што е повеќекратно намалување во однос на истиот период...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Тепачка“ кој да стане член на Надзорниот одбор на Стопанска банка Битола

Никола Осило
Се разгорува акционерската битка околу зголемување на моќта во одлучувањето во Стопанска банка Битола откако банката објави повик за номинирање на нов член на Надзорниот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Сергеј Самсоненко и „Руле турс“ ја предлагаат Гордана Темелковска Костовска за член на НО на Стопанска банка Битола

Никола Осило
Рускиот бизнисмен Сергеј Самсоненко и транспортната компанија „Руле турс“ преку Македонската берза соопштија дека ја номинираат Гордана Темелковска Костовска за член на Надзорниот одбор на...
Бизнис

Владимир Ефтимоски ја зголеми сопственоста во Стопанска банка Битола на 16.501 акција

Никола Осило
Владимир Ефтимоски, претседател на Управниот одбор на Стопанска банка а.д. Битола, се стекна со 15 обични акции издадени од Стопанска банка а.д. Битола, соопшти банката...
Бизнис

Владимир Ефтимоски продаде 3.000 акции од Стопанска банка Битола

Никола Осило
Владимир Ефтимоски, претседател на Управниот одбор на Стопанска банка А.Д. Битола, продаде 3.000 обични акции издадени од Стопанска банка а.д. Битола, информира банката преку Македонската...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во блок-трансакција на берзата продадени акции од Стопанска банка Битола за 130.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 7,9 милиони денари или околу 130.000 евра денеска на Македонската берза беа продадени 3.000 акции од Стопанска банка АД Битола. Акциите се...
Бизнис

Гордана Балтовска реизбрана за член на Управниот одбор на Стопанска банка Битола

Никола Осило
Врз основа на Одлука од Надзорен одбор и решение за издавање на претходна согласност од Народна Банка на Република Северна Македонија за член на Управен...
Бизнис

Стопанска банка Битола за шест месеци оствари добивка од 3,37 милиони денари

Никола Осило
Стопанска банка а.д. Битола оствари позитивен финансиски резултат за периодот 1.1. – 30.6.2019 година, односно добивка во износ од 3,37 милиони денари, соопшти банката преку...
Бизнис

Во блок-трансакација продадени акции од Стопанска банка Битола за 38.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 2,3 милиони денари или околу 38.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 1.000 акции од Стопанска банка Битола. Акциите се продадоа...
Бизнис

Народната банка даде согласност Зечевиќ, Камбовски и Велјановски да станат членови на Надзорниот одбор на Стопанска банка Битола

Никола Осило
Стопанска банка а.д. Битола преку Македонската берза информира дека Народна банка на Република Северна Македонија издала согласност на Иванчо Велјановски, Игор Камбовски и Миле Зечевиќ...