еМагазин

Tag : судии

Македонија

Се пензонираа судиите Дрита Мехмети и Јане Тапанџиевски

Редакција
Судскиот совет поради исполнување на услови за старосна пензија донесе одлука за престанок на мандатот на судијката на Управен суд, Дрита Мехмети и судијата на...
Македонија ТОП СТОРИИ

Коалиција „Сите за правично судење“: Направени отстапки од ранг листата на кандидатите при избор на судии за Апелационен суд

Редакција
На денешната седницата на Судскиот совет, при изборот на судии во Апелационен суд Скопје повторно беше направено отстапување од ранг листата на кандидатите, без притоа...
Македонија ТОП СТОРИИ

Судскиот совет избра осум судии за Апелациониот суд во Скопје

Редакција
Судскиот совет денеска избра осум судии од кои четворица за кривична област и четворица судии од граѓанската област во Апелациониот суд Скопје. За судии од...
Македонија ТОП СТОРИИ

Кои се новите претседатели на Апелациониот суд Скопје и основните судови во Битола и Прилеп

Редакција
Судскиот совет на денешната 462. седница изврши избор на претседатели во Апелациониот суд во Скопје и основните судови во Битола и Прилеп. Судијката Мери Дика,...
Македонија

Судскиот совет повторно ги делегираше шестмината судии, чии решенија беа укинати од Врховен

Редакција
Судскиот совет денеска повторно донесе одлуки за времено упатување на шест судии за вршење на судиска функција во друг суд. Станува збор за судиите кои...
Македонија ТОП СТОРИИ

Избрани нови судии во Основен граѓански и Кривичен суд Скопје

Редакција
Шест нови судии денеска дадоа свечени изјави пред Судскиот совет. Овие судии ќе работат во Основниот граѓански суд Скопје и Основниот кривичен суд Скопје, а...
Македонија

Судскиот совет избра по тројца нови судии во Кривичен и Граѓански суд Скопје

Редакција
Судскиот совет на денешната 455 седница избра по тројца нови судии во Основниот граѓански суд Скопје и во Основен кривичен суд Скопје. За нови судии...
Македонија ТОП СТОРИИ

Судски Совет избра 25 нови судии во пет основни судови и во Основен кривичен суд Скопје

Редакција
Судскиот Совет денеска избра вкупно 25 судии за повеќе основни судии како и за Основен Кривичен суд – Скопје. По првиот Оглас од Службен весник...
Македонија

Судскиот совет ќе распише нов оглас за судии за пополнување испразнети места во судовите низ државава 

Редакција
Судскиот совет денеска на седница донесе одлука да се распише нов оглас за судии во основни судови низ државава кој ќе биде наменет за кандидатите...
Македонија ТОП СТОРИИ

Четворица судии заминуваат во пензија, одлучи Судскиот совет

Редакција
Судскиот совет на денешната 442 седница утврди престанок на судиска функција поради исполнување на услови за старосна пензија на четворица судии. Станува збор за судиите...