еМагазин

Tag : удели

Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонски инвеститори вложиле 470 милиони евра во акции од странски компании, најмногу во САД и Германија

Редакција
Состојбата на средствата врз основа на портфолио-инвестиции (вложувања на резиденти во странски хартии од вредност) на крајот од 2020 година изнесува 470,9 милиони евра, од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Македонијатурист“ купи удели во инвестициски фондови за 2,1 милиони евра

Редакција
„Македонијатурист“ АД Скопје во текот на 2019 година почнувајќи од 27.12.2018 година до 31.03.2019 година има вложено средства во купување на удели во отворени инвестициски...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фершпед“ се подготвува за стекнување удели во други компании

Редакција
Врз основа на Статутот на друштвото за меѓународна и внатрешна шпедиција со јавни и царински складишта „Фершпед“ АД Скопје, а во согласност со одредбите од...