еМагазин

Tag : Уготур

Бизнис

„Уготур“ ја зголеми сопственоста во „Макошпед“

Редакција
„Макошпед“ преку Македонска берза информира дека сопственикот со над 5% учество од основната главнина на друштвото, „Уготур“ АД Скопје се стекнал со 900 обични акции...
Бизнис

„Уготур“ ги зголеми приходите

Никола Осило
Финансискиот резултат на „Уготур“ АД Скопје кој е искажан во ревидираниот биланс на успех од 01.01.30.09.2019 изнесува 682.000 денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Вкупните...
Бизнис

„Уготур“ за шест месеци оствари добивка од 606.000 денари

Никола Осило
„Уготур“ АД во првото полугодие од 2019 година оствари вкупните приходи од продажба од 6.210.000 денари, кои споредено со остварените приходи од истиот период минатата...
Бизнис

Наташа Милева продаде 17.500 акции од „Уготур“

Никола Осило
„Уготур“ АД Скопје преку Македонската берза информира дека Наташа Милева продала 17.500 обични акции од друштвото и дека сега поседува 155.350 бични акции или 17,94...
Бизнис

Душко Ангелов купи акции во Технометал Вардар

Редакција
Од Технометал Вардар преку Македонската берза известуваат дека Душко Ангелов се стекнал со 13.960 обични акции од компанијата, со што вкупно поседува 17,41% од основната...