еМагазин

Tag : вредност

Бизнис

Кои се петте акции од Македонската берза со најголем пораст на вредноста?

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за јули, годинава во кој може да се види дека во овој месец најголем пораст на вредноста имале акциите на
Бизнис

Топ пет акции на Македонската берза со најголем пораст на вредноста

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за периодот јануари-јуни 2019 година од кој може да се види дека најголем пораст на вредноста во споредба со истиот
Бизнис

Топ-пет акции на Македонската берза со најголем пораст и пад на вредноста

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за јуни, годинава во кој може да се забележи дека најголем пораст на вредноста имале акциите на Арцелор Миттал Скопје
Бизнис

Кои производи и услуги нудат најдобра вредност за парите кои ги трошите на нив

Редакција
Истражувањето на ICERTIAS за Best Buy Award за 2019/2020 ги објави брендовите кои нудат најдобра вредност за парите според искуството на македонските потрошувачи „Со цел
Бизнис

Aкции на Македонската берза со најголем пад на вредноста во февруари

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за февруари, годинава од кој може да се види дека најголем пад имале акциите на Технометал Вардар (-20%), Стопанска банка
Бизнис

Топ пет акции на Македонската берза со најголем пораст на вредноста во февруари

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за февруари, годинава од кој може да се види дека најголем пораст оствариле акциите на Попова кула (+25%), Стопанска банка Битола (+14,9%),
Бизнис

Се градат објекти со вредност 392% поголема отколку во минатата година

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика во декември 2018 година се издадени 292 одобренија за градење, што е за 13.6 % повеќе во однос на