еМагазин

Tag : Жан Митрев

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Како да препознаете алергија на домашна прашина

Редакција
Алергијата на прашина е развој на алергиска реакција кон мали организми, грињи, кои најчесто живеат во домашната прашина. Знаци за алергија на домашна прашина се...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Застрашувачка е листата на заболувања од аерозагадувањето

Редакција
Аерозагадувањето е еден од најважните, променливи ризици врз здравјето, воопшто. Аерозагадувањето е наречено „тивок убиец“’ од страна на Светската здравствена организација, бидејќи ефектите на аерозагадувањето...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Пациент од Велика Британија доби „нов“ граден кош во клиниката „Жан Митрев“

Редакција
Вдлабнат граден кош или Пектус инфундибилиформе- екскаватум е најчест вроден деформитет на градниот кош. Кога некој има ваков вдлабнатиот граден кош најчесто неколку ребра од...
Интервју ТОП СТОРИИ

(Видео) Македонија може да се гордее: Клиниката „Жан Митрев“ една од најдобрите во светот

Редакција
Откако е отворен, во март 2016 година, во новиот објект на Zan Mitrev Clinic, направени се 230.000 прегледи и 10.500 операции, а само во 2019 година се...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Правила за појадок – клучен елемент во исхраната на здравите лица

Редакција
Се повеќе истражувања го привлекуваат вниманието за начинот на исхрана, кога и што да се консумира. Добро познато е дека појадокот треба да биде главен...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

(Видео) Малиот Михаил за четири часа доби можност за нормален живот

Редакција
Михаил е роден на 19. ноември во Клиничка болница Штип. Веднаш по раѓањето се препознаени симптоми на вродена срцева мана и на возраст од 8...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Стравот беше присутен цело време, но знаевме дека Алеа е во сигурни раце

Никола Осило
Малата Алеа си заминува дома по десетина дена поминати во Клиниката „Жан Митрев“. Рацете на докторите од педијатрискиот оддел ја предадоа во рацете на родителите....
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Со магнетна стимулација до безболно заздравување на атрофираните мускули

Никола Осило
Функционалната магнетна стимулација е неинвазивен, безболен метод коj овозможува безконтактна стимулација на површните и длабоките мускулни структури под влијанието на високо магнетно поле со јачина од...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

(Видео) Тимот на клиниката „Жан Митрев“ успешно изведе сложена операција кај 21-месечно девојче со срцева мана

Никола Осило
Во Клиниката „Жан Митрев“ беше успешно изведена сложена хируршка операција на 21-месечно девојче со вродена срцева мана. Здравствениот проблем кај девојчето бил забележан уште во...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

(Галерија) Во болницата „Жан Митрев“ има 10 апартмани од кои два луксузни

Редакција
Во клиниката Жан Митрев има 128 болнички кревети, од кои на одделот Апартмани има 10 кои се распоредени во стандардни апартмани и во два луксузни....