еМагазин

Рубрика: НАША ТЕМА

НАША ТЕМА

Град Скопје молчи за изградбата на гасоводот и одлуката по ова прашање не ја соопштува јавно

Редакција
Градоначалникот на Град Скопје уште во декември 2017 побарал преиспитување на трасата на гасоводот, изготвување нова оцена на влијание врз животната средина, повторување на постапката
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Функционерите и нивните блиски под лупа на банките: Нови правила за политички изложените лица

Редакција
Македонските граѓани корисници на услуги од комерцијалните банки деновиве добија извествање дека со влегувањето во сила на новиот Закон за спречување перење пари и финансирање
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Се отвара ли работа за прaвниците: Што е разликата меѓу задолжителен и консултативен референдум?

Редакција
Во јавноста настана забуна по најавата на Владата дека референдумот за промена на името најверојатно ќе биде консултативен, наместо задолжителен. Имено, во играта на зборови
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Дупка од 111 милиони евра: ПИОМ не може да наплати придонеси од 19.000 фирми и земјоделци

Никола Осило
Во текот на 2017 година, наплатени се вкупно придонеси за пензиско и инвалидско осигурување во износ од 35.638.673.802 денари, покажува извештајот на Фондот за пензиско