еМагазин

Tag : бизнис-заедница

Македонија

Новинарскиот еснаф и бизнис-заедницата ќе соработуваат врз основа на Меморандумот кој го потпишаа ЗНМ, СЕММ и Стопанската комора

Редакција
Формирање регистар на професионални он лајн медиуми со кој ќе и се посочи на јавноста кои медиуми ги исполнуваат критериумите да бидат медиуми, но и...
Бизнис

Остра реакција на четирите комори: Не се слушна гласот на бизнис-заедницата за предлог-законот за данок на личен доход

Редакција
Предлог-законот за данок на личен доход влезе во собраниска процедура пред истекот на рокот за забелешки на ЕНЕР (Единствен национален електронски регистар на прописи на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Бизнис-заедницата против прогресивниот данок: Ќе се зголеми сивата економија

Редакција
Бизнис-заедницата смета дека, доколку прогресивното оданочување се реализира, истото би имало негативни последици врз целата бизнис заедница со тоа што значително ќе се зголеми сивата...
Бизнис

На бизнис-заедницата и „олесна“ со одложувањето на прогресивното оданочување

Редакција
Денеска, четирите стопански комори, потписници на Платформата за јавно-приватен дијалог: Стопанска комора на Македонија, Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ, Стопанска комора...