еМагазин

Tag : бракови

Македонија

Македонското население исчезнува: Природниот прираст во минус од 235 лица

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во второто тримесечје од 2019 година, во споредба со истиот период од претходната година,...
Македонија

Намален бројот на склучени бракови

Никола Осило
Бројот на склучените бракови во второто тримесечје од годината е намален за 1.4% во споредба со истиот период од 2017 година и изнесува 3.413 бракови,...