еМагазин

Tag : депозити

Бизнис ТОП СТОРИИ

Граѓаните и фирмите „чуваат“ над милијарда евра во НЛБ Банка

Редакција
Вкупните депозити на НЛБ Банка (депозити на комитенти и на банки) заклучно со крајот на минатата година изнесуваат 72,8 милијарди денари или околу 1,1 милијарда...
Бизнис

Народна банка: Раст на депозитите и кредитите во ноември

Редакција
Вкупните депозити во ноември бележат раст од 0,3 проценти, а вкупните кредити оствариле раст од еден процент, покажува извештајот на Народната банка за монетарните движења...
Бизнис

Светски ден на штедењето: Граѓаните чуваат 4,5 милијарди евра во банките

Никола Осило
Депозитите на населението во септември годинава изнесуваат 273,9 милијарди денари или 4,5 милијарди евра и бележат раст од 8,8 отсто во однос на септември минатата...
Бизнис

Народната банка регистрира пад на каматите на кредитите и депозитите

Никола Осило
Просечната каматна стапка на вкупните кредити, во август, и натаму се намалува сведувајќи се на нивото од 5,13%, што претставува месечен и годишен пад од...
Бизнис

Незначително намалување на просечната камата на кредитите од банките

Никола Осило
Во јуни, просечната каматна стапка на вкупните кредити незначително се намали и се сведе на 5,19%, што преставува пад од 0,01 п.п. во однос на...
Бизнис

Граѓаните и компаниите чуваат 1,1 милијарда евра во НЛБ Банка

Никола Осило
Вкупните депозити (депозити на комитенти и депозити на банки) кај НЛБ Банка во првите шест месеци од годинава се зголемени за 1,2 милијарди денари или...
Бизнис

Нето приливи од 157,8 милиони во првиот квартал, од директни странски инвестиции 21,6 милиони евра

Редакција
Народната банка објави дека во првиот квартал кај финансиските трансакции со нерезиденти, се остварени нето-приливи од 157,8 милиони евра. Анализирано по категории, како што наведуваат,...
Бизнис

Раст на депозитите и кај фирмите и кај домаќинствата

Редакција
Податоците на Народната банка покажуваат дека вкупните депозити оствариле годишно зголемување од 11,1 отсто, додека кредитите за девет отсто. Раст е забележан и кај депозитите...
Бизнис

Народна банка: Раст на депозитите

Редакција
Вкупните депозити во февруари остварија месечно и годишно зголемување од 1,1 отсто, односно 10,3 отсто, при раст на депозитите кај двата сектора, поизразен кај секторот...
Бизнис

Народна банка: Каматите на кредитите и во јануари продолжуваат да паѓаат

Редакција
Просечната каматна стапка на вкупните кредити во јануари достигна 5,3 проценти. Народната банка во соопштение наведува дека просечната каматна стапка на вкупните кредити продолжи да...