еМагазин

Tag : Дрисла

ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

„Дрисла“ се соочува со казна од 120 илјади евра и 6 илјади евра за управителот за загадување на Маркова река

Редакција
Јавното претпријатие „Дрисла“ се соочува со казна од 110 до 120 илјади евра, а управителот со казна од шест илјади евра по извршениот вонреден инспекциски...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Дрисла склучи договор со Пуцко петрол вреден 3,7 милиони евра

Редакција
Јавното претпријатие за депонирање на комунален отпад, Дрисла Скопје, склучи договор за набавка на нафта, нафтени деривати и горива за лесни возила, со друштвото за...
Локално ТОП СТОРИИ

(Фото) МВР води истрага за причините за пожарот во Дрисла

Редакција
Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) соопшти дека од страна на МВР се води истрага за причините за настанување на пожарот што утрово се појави...
Локално ТОП СТОРИИ

(Видео) Густ чад се шири од депонијата Дрисла

Редакција
Граѓаните на социјалните мрежи споделуваат видеа од густ чад над депонијата Дрисла. „Пожари во државата нема, освен што имаме известување дека чади од депонијата Дрисла...
Локално ТОП СТОРИИ

Од Дрисла ги обвинија градоначалниците на Аеродром и Кисела Вода дека направиле кривично дело откако го оставија ѓубрето пред портите на депонијата

Редакција
Откако синоќа ѓубрето кое беше собрано од скопските општини Аеродром и Кисела Вода, градоначалниците Тимчо Муцунски и Орце Ѓорѓиевски, го оставија пред портите на ЈП...
Локално ТОП СТОРИИ

(Видео) Ѓубрето од Аеродром и Кисела Вода заврши пред портите на Дрисла, откако на камионите не им беше дозволено да влезат во депонијата

Редакција
Откако неколку дена вработените во ЈП Комунална хигиена поради штрајк не го собираа ѓубрето во Скопје, градоначалници на Скопје од ВМРО-ДПМНЕ синоќа се организираа сами...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЈП Дрисла склучи договор со СБП енерџи продакшн вреден 383,7 илјади евра

Редакција
Јавно претпријатие за депонирање на комунален отпад Дрисла Скопје склучи договор за набавка на електрична енергија со друштвото за производство, трговија и услуги СБП енерџи...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЈП Дрисла склучи договор со „Корковадо“ вреден 500,4 илјади евра

Редакција
Јавно претпријатие за депонирање на комунален отпад Дрисла Скопје склучи договор за нова градежна механизација со одложено плаќање со Корковадо ДОО. Вредноста на договорот е...
Бизнис

Јане Мицевски нов в.д. директор на јавното претпријатие „Дрисла”

Редакција
Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска за вршител на должноста директор на ЈП Депонија „Дрисла” го назначи Јане Мицевски, дипломиран економист, со повеќегодишно работно искуство...
ТОП СТОРИИ ЧИСТА ОКОЛИНА

Во „Дрисла“ се горел опасен отпад иако нема соодветна инсталација, велат од Инспекторатот за животна средина

Редакција
В.д. директорот на Инспекторатот за животна средина (ДИЖС), Сретен Стојковски денеска информира дека откако е дојден на функција, издадени се решенија за забрана на прием...