еМагазин

Tag : ЕСЧП

ЖИВОТ

Нова пресуда на Судот во Стразбур против Македонија: Произволно земање на ДНК на граѓани, го повредува правото на приватност

Редакција
Пресуда со која се утврди дека начинот на кој полицијата собира, обработува и чува ДНК материјал не е во согласност со членот 8 (правото на...
Македонија

339 предмети од Македонија чекаат пресуда пред Европскиот суд за човекови права во Стразбур 

Редакција
Од вкупно 1.014 пресуди на Европскиот суд за човекови права од вкупно во 2018 година, 12 се однесуваат на Република Македонија и во сите е...