еМагазин

Tag : евра

Бизнис

Во блок-трансакција продадени акции од Комерцијална банка за 35.000 евра

Редакција
Во блок-трансакција вредна 2,1 милиони денари или околу 35.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 300 акции од Комерцијална банка АД Скопје. Акциите се...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Пуцко петрол“ го доби тендерот на М.Ж. Транспорт за набавка на горива вреден 3,2 милиони евра

Редакција
М.Ж. Транспорт АД-Скопје по распишаниот тендер за набавка на дизел гориво и нафтени деривати склучи договор со друштвото за производство, трговија и услуги „Пуцко петрол“...
Бизнис

„Секјурити груп сервисес“ го доби тендерот на Фондот на Холокаустот на Евреите за физичко обезбедување вреден 34.000 евра

Редакција
Фондот на Холокаустот на Евреите од Македонија по распишаниот тендер за физичко обезбедување склучи договор со друштвото за услуги „Секјурити груп сервисес“ ДООЕЛ Скопје. Вредноста...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Австриска компанија го доби тендерот на Агенцијата за млади и спорт за монтажа на седум лизгалишта вреден 227.000 евра

Редакција
Агенцијата за млади и спорт по распишаниот тендер за монтажа, изнајмување и демонтажа на седум лизгалишта во општините Охрид, Битола, Куманово, Струмица, Центар, Гостивар и Тетово...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Гранит“ го доби тендерот на Град Скопје за реконструкција на улицата Индира Ганди вреден 225.000 евра

Редакција
Град Скопје по распишаниот тендер за реконструкција и одржување на улица Индира Ганди (фаза 2 од профил 110 до профил 190) склучи договор со Градежното...
Бизнис

Кои се топ пет трговски партнери на Македонија?

Редакција
Во периодот јануари – ноември 2019 година, според вкупниот обем на надворешнотрговската размена, Македонија најмногу тргувала со Германија, Велика Британија, Грција, Србија и Италија. Изразено...
Бизнис

Продаден блок акции од ТТК Банка за 72.000 евра

Редакција
Во блок-трансакција вредна 4,4 милиони денари или околу 72.000 евра вчера на Македонската берза се продадоа 2.965 акции од ТТК Банка. Акциите се продадоа по...
Бизнис

Продаден блок акции од НЛБ Банка за 39.000 евра

Редакција
Во блок-трансакција вредна 2,4 милиони денари или околу 39.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 147 акции од НЛБ Банка. Акциите се продадоа по...
Бизнис ТОП СТОРИИ

На просечната плата и недостигаат уште 69 евра за да достигне 500 евра

Редакција
Податоците на Државниот завод за статистика од периодот декември 2016-октомври 2019 година откриваат континуиран пораст на просечната плата. Имено, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен,...
Бизнис

„Еуро-инвест-ИНГ“ го доби тендерот на општина Боговиње за изградба на Дом на културата вреден 541.000 евра

Редакција
Општина Боговиње по распишаниот тендер за изградба на Дом на култура во Општина Боговиње за фази: земјани работи, бетонски, армирачки работи и изолациони работи склучи...