еМагазин

Tag : Фич

Бизнис ТОП СТОРИИ

Инфлацијата во Македонија ќе се намалува, прогнозира агенцијата „Фич“

Редакција
Aгенцијата за кредитен рејтинг „Фич“, во својот последен извештај за Македонија го потврдува кредитниот рејтинг од „ББ+“ со стабилен изглед. „Соодветната монетарна политика, стабилизирањето на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјата во „ББ+“

Редакција
Затегнувањето на монетарната политика придонесе кон враќање на инфлацијата на едноцифрено ниво, наведува агенцијата за кредитен рејтинг „Фич“ во својот извештај за кредитниот рејтинг на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Подобрен изгледот на кредитниот рејтинг на Македонија од „Фич“

Редакција
Агенцијата „Фич“ го ревидираше изгледот на кредитниот рејтинг на земјава од негативен во стабилен, давајќи потврда на политиките што се спроведуваат, соопштија од Министерството за...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонија го задржа кредитниот рејтинг „ББ+“ со негативен изглед

Редакција
Македонија го задржа кредитниот рејтинг „ББ+“ со негативен изглед, кој е резултат на спроведувањето добри политики на владеење, кредибилна и кохерентна макроекономска и финансиска политика...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија, ББ+ со негативен изглед

Редакција
Кредитната рејтинг агенција Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава  ББ+, информираат од Народна банка (НБ). -Во извештајот се наведува дека ваквата оцена е поткрепена...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија: Денарот останува стабилен

Редакција
Денарот останува стабилен – фиксниот курс е клучно сидро на стабилноста на македонската економија. Девизните резерви достигнаа 3,7 милијарди евра во септември и со оглед...
Бизнис

„Фич“: Кредибилната политика на Народната банка резултира со ниска инфлација и финансиска стабилност

Редакција
Македонската економија се карактеризира со ниска инфлација и финансиска стабилност како резултат на водењето кредибилна финансиска и макроекономска политика, конзистентни со стратегијата на стабилен курс...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија на „ББ +“, со негативен изглед

Редакција
Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија на „ББ +“, со негативен изглед. Како што нотира агенцијата, рејтингот на Македонија е поддржан од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ го потврди рејтингот на Македонија, „ББ+“ со негативен изглед

Редакција
Кредитната агенција „Фич“ го потврди рејтингот на земјава на „ББ+“ со негативен изглед. Потврдата на рејтингот се должи од една страна на спроведувањето на добри...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија кредитниот рејтинг и очекуваат рецесија во Македонија

Редакција
Кредитните агенции „Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија уште еднаш кредитниот рејтинг на Македонија. „Фич“ ја оценува земјава со ББ+, но сега со негативен...