еМагазин

Tag : финансиска писменост

ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

(Видео) „Со Народната банка во светот на финансиите“, нов проект за финансиска едукација

Редакција
Од денеска започнува емитувањето на серијалот едукативни анимирани видеа „Со Народната банка во светот на финансиите“, којшто се изработува со поддршка од Европскиот фонд за...
ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

Загрижува нивото на финансиска писменост на граѓаните

Редакција
Во организација на Асоцијацијата на финансиски друштва, денеска се одржа презентација на статистичките податоци и резултатите од истражување на јавното мислење за финансиската писменост, кое...
ФИНАНСИСКА ПИСМЕНОСТ

Денови на финансиска писменост од 29 до 31 мај

Никола Осило
Финансиските регулаторни тела во земјава на од 29 до 31. мај го организираат третото издание на Деновите на финансиска писменот во соработка со приватните финансиски...