еМагазин

Tag : катастар

Бизнис ТОП СТОРИИ

„Ассеко СЕЕ“ го доби тендерот на Катастарот за одржување на податочен центар вреден 172.000 евра

Никола Осило
Агенцијата за катастар на недвижности по распишаниот оглас за одржување на податочен центар на продукциска и дистрибуциска околина и мрежна опрема склучи договор со трговското
Бизнис ТОП СТОРИИ

Становите во Аеродром одат како алва, во Битола најмногу продадени куќи

Никола Осило
Најголем број продадени станови во периодот октомври-декември 2018 година има во општина Аеродорм, односно во овој период се продадени 254 станови, додека пак најголем број
Бизнис ТОП СТОРИИ

Катастарот ќе изнајми копир апарати од „Стерна“ за 115.000 евра

Никола Осило
Агенцијата за катастар на недвижности  по распишаниот тендер за изнајмување на копир апарати склучи договор со друштвото за производство, трговија и услуги „Стерна“ ДОО увоз-извоз
Бизнис ТОП СТОРИИ

Агенцијата „Контакт бизнис“ го доби тендерот на Катастарот за привремени вработувања „тежок“ 130.000 евра

Никола Осило
Агенција за катастар на недвижности по распишаниот тендер за набавка на услуги од агенции за привремени вработувања склучи договор со Агенцијата за привремени вработувања „Контакт
Македонија

Славче Трпески: Не сум потпишал ниту едно решение за унапредување на службеници во Агенцијата за катастар

Редакција
Би сакал во целост да ги демантирам наводите изнесени во денешното соопштение на Министерството за внатрешни работи за поднесена кривична пријава против мене, и истите
Бизнис ТОП СТОРИИ

Под хипотека ставени 2.631 недвижност во вкупна вредност од 315 милиони евра

Никола Осило
Најновите податоци на Агенцијата за катастар за недвижности покажуваат дека во второто тримесечје од 2018 година под хипотека биле ставени 2.631 недвижности со вкупна вредност
Македонија ТОП СТОРИИ

Владата го менува законот за катастар на недвижности

Никола Осило
Министерство за правда подготвува измени на Законот за катастар на недвижности со цел да се подобри квалитетот на запишаните права во катастарот на недвижности и