еМагазин

Tag : Кристал

ТОП СТОРИИ Убава приказна

Фабриката „Кристал“ прослави 100 години од основањето

Редакција
Фабриката „Кристал“ прослави 100 години од основањето, а од компанијата велат дека историјата го креира идентитетот. Станува збор за единствена фабрика која произведува масло од...
Бизнис

Велешки Кристал 1923 во првите шест месеци со зголемена добивка

Редакција
Во период од 01.01.2021 до 30.06.2021 година, ПИ Кристал 1923 АД Велес оствари добивка во износ од 37.444 илјадa денари, додека во истиот период од...
Бизнис

„Кристал 1923“ преку јавна понуда ќе продава 50.000 сопствени акции

Редакција
Собранието на акционери на прехранбената индустрија „Кристал 1923“ АД Велес на седницата закажана за 14.05.2021 година ќе одлучува во предлог-одлуката за продажба на 50.000 сопствени...
Бизнис

„Кристал“ ќе распродава недвижнини низ цела држава: Mеѓу нив и Стоковната куќа 26-ти јули во Скопје

Редакција
Собранието на акционери на прехранбена индустрија „Кристал“ 1923 АД Велес, на седницата закажана на 14.05.2021 година ќе одлучува по предлог одлуката за продажба на повеќе...
Бизнис

„Бане комерц трејд“ купи акции во „Кристал 1923“

Редакција
Акционерот „Бане комерц трејд“ ДООЕЛ Велес, по пат на берзанска трансакција се стекна со 300 обични акции издадени од ПИ „Кристал 1923“ АД Велес и...
Бизнис

„Кристал 1923“ оствари добивка од 17,1 милиони денари за девет месеци

Редакција
„Кристал 1923“ АД Велес за периодот  јануари – септември 2020 година оствари добивка во износ 17,1 милиони денари, што е подобрување на резултатот во однос...
Бизнис

„Бане комерц Трејд“ купи 9.385 акции од велешки „Кристал“

Редакција
„Бане комерц Трејд“ ДООЕЛ Велес, по пат на берзанска трансакција се стекна со 9.385 обични акции издадени од ПИ „Кристал 1923“ АД Велес и во...