еМагазин

Tag : културно наследство

Македонија ТОП СТОРИИ

Најголем успех ни е мораториумот на дивоградби, а на мапирањето уште работиме вели Костадиновска Стојчевска за заштитата на Охридскиот регион

Редакција
Законот за управување со светското природно и културно наследство во Охридскиот регион е поставен на ЕНЕР, и во тек е прибирање на забелешки, информираа од...
МАКЕДОНСКО

Културното наследство од македонските пари ќе им биде претставено на странски универзитети

Редакција
Културното наследство прикажано на македонските банкноти ќе им биде претставено на странските универзитети на коишто се изучува македонистиката, информираат од Народна банка. Странските македонисти ќе...