еМагазин

Tag : Магнетна резонанца

ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Апарати за магнетна резонанца има, нема кој да снима и да чита резултати

Редакција
Бројот на апарати за магнетна резонанца за пет години е зголемен за двојно од 7 на 14, но сепак бројот на услуги не се зголемува,...
ТОП СТОРИИ

(Фото) Отворен нов дијагностички центар со магнетна резонанца во ГОБ „8-ми Септември“

Редакција
Во Градската општа болница „8-ми Септември“ денеска е отворен новиот дијагностички центар опремен со апарати за магнетна резонанца. Апаратите се набавени во рамки на Програмата...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Редовните прегледи значат живот: Со магнетна резонанца се откриваат проблеми на срцето

Редакција
Магнетна резонанца (МР) на срце е неинвазивна дијагностичка метода која користи магнетно поле и радиофрекфентни бранови за да создаде детална слика на срцето, крвните садови...