еМагазин

Tag : Макпрогрес

МАКЕДОНСКО

Алва – слатко задоволство што се топи во уста

Никола Осило
Сите, барем еднаш во животот сме го слушнале изразот: „Оди како алва!“, што кажува многу за нашата култура и односот кон алвата како еден од
ТОП СТОРИИ Убава приказна

„Макпрогрес“ Виница започна да користи енергија од обновливи извори во своето производство

Никола Осило
Македонската прехранбена компанија „Макпрогрес“ Виница и официјално започна да користи обновливи извори на енергија во процесот на производство. Имено 270 kW фотоволтаична централа, која е
Бизнис

„Макпрогрес“ го освојува светот: Започнат извоз во Јужна Кореја

Никола Осило
Покрај многубројните држави во кои извезува, „Макпрогрес“ започна со извоз и во Јужна Кореја – нова земја каде потрошувачите може да вкусат од македонските производи