еМагазин

Tag : МЕПСО

Бизнис

„Македонски Телеком“ го доби тендерот на МЕПСО за услуги за мобилна телефонија вреден 159.000 евра

Никола Осило
АД МЕПСО по распишаниот тендер за набавка на услуги за мобилна телефонија склучи договор со „Македонски Телеком“ АД Скопје. Вредноста на склучениот договор со вклучен...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Нови шест стипендисти на ЕСМ, ЕВН и МЕПСО

Редакција
Шест студенти од Факултетот за електротехника и информациски технологии, од денеска, се нови стипендисти на најголемите електро-енергетски компании во земјава – АД ЕСМ, ЕВН Македонија...
Бизнис

Кираца Накова и Гоце Талевски нови членови на Управниот одбор на МЕПСО

Никола Осило
Државната компанија МЕПСО, која раководи со електропреносниот систем во земјава преку Македонската берза соопшти дека во Централниот регистар е запишана промена на овластени лица со...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Централен регистар одобри Ева Шуклева и Љупчо Зиков да го водат МЕПСО

Редакција
Централниот регистар донесе решение, Ева Шуклева да биде назначена за генерален директор и член на Управниот одбор на МЕПСО. Таа е Магистер по електротехнички науки,...
Бизнис

Љупчо Зиков повторно предложен за финансиски директор на МЕПСО

Редакција
Љупчо Зиков, новинарот и директор на неделникот „Капитал“ е предложен за директор на финансии и комерција во МЕПСО, објави „Фокус“. „Секако дека сум информиран, и...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавил Сашо Василевски, директорот на МЕПСО, кој Заев предлага да биде сменет

Редакција
Премиерот Зоран Заев го стави на листата за смени и директорот на МЕПСО, Сашо Василевски. еМагазин го разгледа неговиот анкетен лист кој го доставил до Државната...
Бизнис

„Офис и Ко.“ го доби тендерот на МЕПСО за набавка на столици вреден 91.000 евра

Никола Осило
АД МЕПСО по распишаниот тендер за набавка на мебел (столици) склучи договор со друштвото за трговија на големо и мало „Офис и Ко.“ ДОО увоз-извоз...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Тендер „тежок“ 940.000 евра: МЕПСО купува патнички и товарни возила од три компании

Никола Осило
АД МЕПСО по распишаниот тендер за набавка на нови патнички возила и нови товарни возила склучи договори со „Јосифов“ ДООЕЛ увоз-извоз Битола во вредност од...
Бизнис

МЕПСО ја модернизираше трафостаницата Кавадарци

Никола Осило
МЕПСО ја замени опремата што беше во функција повеќе од педесет години и  ја заврши модернизацијата на трансформаторската станица „Кавадарци“. Монтирани се и ставени во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Виста груп“ го доби тендерот на МЕПСО за набавка на АМР/МДМ систем вреден 411.000 евра

Никола Осило
АД МЕПСО по распишаниот тендер за набавка и инсталација на редундантен и тест AMR/MDM систем склучи договор со друштвото за производство, трговија, компјутерски активности и...