еМагазин

Tag : надзорен

Бизнис ТОП СТОРИИ

Тиквеш ги објави платите и на членовите на Надзорниот одбор

Редакција
Тиквеш традиционално во Годишниот извештај за работењето лани, објавен преку Македонската берза ги објави и примањата на членовите на Надзорниот одбор, кои немаат заснован работен...
Бизнис ТОП СТОРИИ

По колку акции поседуваат членовите на Управниот и Надзорниот одбор на Адинг

Редакција
Во Годишниот извештај за минатата година, објавен преку Македонската берза, Адинг АД Скопје, објави и по колку акции поседуваат членовите на Управниот и Надзорниот одбор:...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Колку пари за плати и надоместоци му се исплатени на менаџментот на Скопски пазар лани

Редакција
Во 2023 година биле исплатени вкупно 11.252.577 денари по основ на бруто плати на членовите на  Управниот одбор (УО) на Скопски пазар АД Скопје и...
Бизнис

Зоран Јовановски реизбран за член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка

Редакција
На 13.03.2024 година, од страна на Народната Банка, е издадено Решение со кое се издава претходна согласност Зоран Јовановски да биде реименуван за независен член...
Македонија ТОП СТОРИИ

Кои се новите членови на Управен, Надзорен одбор и на Советот на честа на Здружението на новинарите на Македонија

Редакција
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) вчера во рамки на годишното собрание покрај претседател, избра и членови на Управен и Надзорен одбор, како и членови...
Бизнис

Гордана Гацева назначена за член на Надзорниот одбор на Стопанска банка Битола

Редакција
Врз основа на Одлука од Собрание на акционери од 31.5.2022 година и Решение за издавање на претходна согласност од Народна банка од 12.10.2022 година, за...
Бизнис

Членови на Управниот и Надзорниот одбор повторно купија акции во Гранит

Редакција
Од Гранит АД Скопје преку Македонската берза информираат дека дел од членовите на Управниот одбор и Надзорниот одбор на Гранит АД Скопје се стекнале со...
Бизнис

Кои се новите членови на Надзорниот одбор на Развојната банка

Редакција
Почнувајќи од 10 декември 2021 година, со мандат од четири години, за членови на Надзорниот одбор на Развојна банка (РБСМ) се именувани Магдалена Симоновска, Вјолца...
Бизнис

Дејан Кнезовиќ именуван за независен член на Надзорниот одбор на УНИ Банка

Редакција
Од УНИ Банка преку Македонската берза информираат дека Гувернерката на НБРСМ, со решениe од 23 септември 2021 година, издаде претходна согласност за именување на Дејан...
Бизнис

Колку акции поседуваат членовите на Управниот и Надзорниот одбор на струмичко Единство

Редакција
Друштвото за конфекција и трикотажа Единство АД Скопје во годишниот извештај за минатата година, објавен преку Македонската берза објави колку акции поседуваат членовите на Управниот...