еМагазин

Tag : недвижности

Бизнис

Пазар на недвижнини: Најмногу одобренија за градба во Аеродром, а најскап квадратот во Центар

Редакција
На територијата на Град Скопје, во текот на 2018 година се издадени 4.219 одобренија за градба на станбени единици, од кои најголем број на одобренија...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Под хипотека ставени 2.631 недвижност во вкупна вредност од 315 милиони евра

Никола Осило
Најновите податоци на Агенцијата за катастар за недвижности покажуваат дека во второто тримесечје од 2018 година под хипотека биле ставени 2.631 недвижности со вкупна вредност...
Македонија ТОП СТОРИИ

Владата го менува законот за катастар на недвижности

Никола Осило
Министерство за правда подготвува измени на Законот за катастар на недвижности со цел да се подобри квалитетот на запишаните права во катастарот на недвижности и...