еМагазин

Tag : основач

ЖИВОТ

Почина Благоја Јордановски еден од првите народни учители и еден од основачите на детскиот фестивал „Златно славејче“

Редакција
Почина Благоја Јордановски, еден од првите македонски народни учители, еден највредните и најпознатите активисти околу детското згрижување и напредување во нашата земја. Јордановски е роден...
МАКЕДОНСКО ТОП СТОРИИ

Кој ја основаше скопската зоолошка градина, која го слави 93. роденден

Редакција
Станко Караман (1889 – 1959) е македонски природонаучник, основач на Природонаучниот музеј, на Зоолошката градина, која го слави 93. роденден  и на скопскиот Градски парк....