еМагазин

Tag : пензиски

Бизнис

МАПАС: Вкупните средства на пензиските фондови во 2022 пораснаа и покрај неизвесното макроекономско и финансиско окружување

Редакција
Во текот на 2022 година, вкупните средства на задолжителните пензиски фондови забележаа забавен раст од 7,46% и достигнаа 113,54 милијарди денари. Вкупните средства на доброволните...
Бизнис

МАПАС: Членовите во вториот и третиот пензиски столб да ги ажурираат своите лични податоци

Редакција
Членовите и пензионираните членови на задолжителните и доброволните пензиски фондови треба тековно да ги ажурираат своите лични податоци со цел редовна комуникација со пензиските друштва,...
Македонија

Османи им се извини на медиумите, ама ДУИ не се откажува од тужби

Редакција
Функционерот на владејачката ДУИ и вицепремиер за економски прашања, Бујар Османи во соопштение вели дека се извинува на медиумите ако неговата изјава ја сфатиле како...