еМагазин

Tag : работодавачи

Бизнис ТОП СТОРИИ

Се манипулира со регресот за годишен одмор: Работодавачи исплаќале 100 денари за К-15

Редакција
Многу често работодавачите исплаќаат незначителни износи на име регрес за годишен одмор, за што говорат и документираните случаи на Хелсиншкиот комитет, во кои работодавачите неретко...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Казна затвор до една година за работодавачите кои ќе манипулираат со исплатата на К-15

Редакција
Се приближува крајот на годината, период во кој изминува рокот работодавачите да ја исполнат обврската за исплата на регрес на годишен одмор или популарниот К-15....
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Се сеќавате ли кога последен пат ви ја зголемиле платата?

Никола Осило
Колку и да звучат убаво информациите дека Владата ќе субвенционира зголемување на платите во приватниот сектор, како и дека се преговара околу зголемување на минималната...
Бизнис

Детален преглед: Работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на платите од 600 до 6.000 денари

Никола Осило
Министерството за труд и социјална политика го објави нацртот на предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување на работодавачите кои ќе ги зголемат...
Бизнис

УЈП: Работодавачите можат да добијат до 1.200 денари по работник ако ја зголемат минималната плата

Никола Осило
Работодавачите кои ги исполнуваат условите од Законот за минимална плата во Република Македонија, имаат право на финансиска поддршка за исплата на плати во повисок износ...