еМагазин

Tag : Шпаркасе

Бизнис

Комерцијална, НЛБ и Шпаркасе банка од денеска ќе вршат исплати на пензиите

Редакција
Комерцијална банка, НЛБ Банка и Шпаркасе банка информираа дека од денеска ќе вршат исплата на пензиите. Пензионерите може да ја подигнат својата пензија на широката...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Што ќе значи за клиентите спојувањето на Охридска и Шпаркасе банка

Редакција
Преку спојувањето двете банки, Охридска банка АД Скопје и Шпаркасе Банка Македонија, сега ќе опслужуваат повеќе од 132.000 клиенти во земјата, нудејќи им производи и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Можни технолошки вишоци во Охридска банка по преземањето од Шпаркасе банка

Никола Осило
Управниот одбор на Охридска банка АД Скопје преку Македонската берза го објави своето мислење и мислењето на Синдикатот во врска со објавената понуда за преземање...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Шпаркасе со купувањето на Охридска банка ќе ги загрози Стопанска, НЛБ и Комерцијална банка

Никола Осило
Големи промени на македонскиот банкарски пазар се очекуваат по завршувањето на купопродажбата на Охридска банка од страна на австриската Штаермеркише Шпаркасе, која е мнозински сопственик...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Дали Комерцијална банка „се плаши“ од продажбата на Охридска банка?

Никола Осило
По најавите за почеток на продажбата на Охридска банка на Шпаркасе банка и покажаниот интерес на Комерцијална банка за купување на Еуростандард банка се чини...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Почнува продажбата на Охридска банка

Никола Осило
До Управниот одбор на Охридска банка АД Скопје е доставена понуда за преземање на акции издадени од Охридска банка АД Скопје и Проспект за понуда...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Шпаркасе Банка, ЕВН и GEFF програмата на ЕБРД организираа целодневен настан за енегетска ефикасност

Редакција
Шпаркасе Банка Македонија, ЕВН и GEFF програмата на Европската банка за обнова и развој (ЕБРД), организираа целодневен настан за енергетска ефикасност во Центарот за дизајн...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Со купувањето на Охридска банка од Шпаркасе: Глигор Бишев повторно меѓу „најголемите“ во банкарскиот пазар

Никола Осило
Без премногу врева помина информацијата дека Шпаркасе банка ја купува Охридска банка од француската групација Сосиете Женерал иако во домашниот банкарски сектор ретко има вакви...