еМагазин

Tag : Совет на Европа

Балкан

Советот на Европа бара Албанија да ја зајакне заштитата на правата на националните малцинства

Никола Осило
Албанија признава девет национални малцинства ароманско, бошњачко, бугарско, египќанско, грчко, црногорско, македонско, ромско и српско. Во четвртото мислење за Албанија, Советодавниот комитет на Рамковната конвенција
БЕНЧМАРК

Советот на Европа официјално ја заведе земјата под Северна Македонија

Редакција
Советот на Европа официјално ја заведе земјата под нејзиното ново име Северна Македонија, јави дописникот на МИА од Стразбур. На Интернет страницата на најстарата паневропска
Македонија

Советот на Европа потврди дека е побарано мислење за Законот за употребата на јазиците

Редакција
Од Советот на Европа се потврдува дека Владата на Република Македонија побарала мислење од Венецијанската комисија за Законот за употребата на јазиците, но притоа не